Naamapalmusunnuntai (ar. de dictis cuiusdam stulti)

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakentaminen

Koiralenkillä pohdittua - koirista, kompastuneista ja vanhoista puutaloista

Aamun koiralenkillä kerkeää miettiä monia asioita ja tänään mielessä oli erityisesti asuinympäristön muutos, vanhojen puutalojen purku ja elämän erilaiset ihmiselon kompastumiset.

Rakennuskesä taas

Meidän perhe on uudistalon rakentaja. Tämä projekti on kestänyt jo noin neljä vuotta. Nyt taloa rapataan.  Sanon rapataan vaikka me itse yhdessä teemme sen. Rappaustyö ei ole kovin hankala homma. Laastia pitää sekoittaa veteen ja se on kuin kermavaahtoa tekisi isommilla välineillä.

Eläviä kuvia omassa leffateatterissa, osa 2

Tänään laittelin vanhan ulko oven sisäoveksi, paneloin ja taputtelin dyckerillä listoja kiinni. Suoraahan tuosta ei saanut millään, mutta ei sen suora tarvi ollakaan. Sitä kun ei silmällä huomaa, niin kelpaa kyllä. 

Kankaan kanssa voi tulla hieman ongelmia, kun se piru on 220 cm leveä, ja katon kulma tulee vastaan. 

 

 

Aamulenkki 14,4 km PK / 5:36. Kevään merkit jo nähtävissä. 

 

 

 

Eläviä kuvia omassa leffateatterissa, osa 1

 

Syksyllä 2015 tuumailin, että mitä tuonne ulkovajan tyhjään yläkertaan vois oikein rakentaa.

Eräs tarina talosta

Tervehdys,

 

olen vihjaillut pitkin vuotta puuhailustani talomme julkisivun kimpussa. Ei ole juurikaan uskaltanut pullistella, koska toimenpidelupa ei saanut päätöstä puoleen eikä toiseen. Sitä odotellessa olen sitten korjaillut noita välttämättömimpiä vikoja, eli vaarallinen asbestikate on poistettu asianmukaisesti jne.

Nyt sitten, kun Kuusamon tiellä liikkuvat  ihmiset ovat alkaneet kiinnostua talosta ja paikallinen sanomalehti Kaleva teki siitä viime perjantain numerossaan jutun niin ajattelin rohkaistua laittamaan tännekin pari kuvaa.

Modernit van Goghin veljekset

Kun valitaan miljöörakentamisen tuhoja pohtivan draamaelokuvan kahta miespääosan esittäjää, näyttelijäluonteet saavat erityisen merkityksensä.

Yhtäkkiä olennaista ei olekaan se, millä varmuudella roolihahmot seurustelevat naisten kanssa tai painavat aseen liipaisinta tai muuten vaan naurattavat yleisöjä.

Olennaista on, millä uskottavuudella näyttelijät ilmentävät sivistyneen maailman yhden poikkeuksellisimman ammatin harjoittajien – arkkitehtien – sielun ja omatunnon elämää.

 

Julkaise syötteitä