Naamapalmusunnuntai (ar. de dictis cuiusdam stulti)

Kaikki blogit puheenaiheesta Guggenheim

Guggenheim 7

KuvIssa 1-3 yksi kunniamaininnalla hylätty Guggenheim-ehdotus Taidehallissa. Valituissa pari parakkia muistuttavaa...         

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/192575-guggenheim-6

 

Guggenheim 6

Taidemuseot eivät kilpaile keskenään. Asia on päinvastoin. Mitä useampia museoita, sitä enemmän kävijöitä kussakin. Malagassa avattiin juuri kaksi uutta merkittävää museota nykytaiteen museon lisäksi: Pompidou-museo ja venäläisen taiteen museo.

New Yorkin Guggenheim vetää vuosittain yli miljoonaa kävijää, Bilbaossa (350000 asukasta) hieman vaille. Joku toisaalla laskeskelee lapsellisesti päiväkävijöiden määrää Helsingissä ja toteaa ajatuksen kannattomaksi. Guggenheim ottaa riskin pienentämällä lisenssimaksuja vuosilta, joissa kävijäennusteet ei toteudu. 

Guggenheim Bilbao 1

Aluksi lähes kaikki bilbaolaiset vastustustivat Guggenheimin tuloa kaupunkiin, nyt ei juuri kukaan. Ilman Guggenheimia Bilbao ei olisi noussut kukoistukseen.    

Guggenheim on investointi. Se maksaa itsensä nopeasti epäsuorina tuottoina ja tuottaa ikuisesti.

"Museo on kerryttänyt Espanjan bruttokansantuotetta yli 3 miljardia euroa ja verotuloja 500 miljoonaa. Runsaassa kolmessa vuodessa museosijoitus investointi maksoi itsensä."

Näin toimiva Guggenheim Helsinkiin, kiitos!

Bilbaon Guggenheim-taidemuseo on nyt nähty ja sen päällä olevat näyttelytkin aika hyvin koluttu. Erityisesti mieleen jäi espanjalaistaiteilija Manu Arregui hätkähdyttävällä Disarmingly Cute -videoteoksellaan, jossa todellisuus ja virtuaalitodellisuus kohtaavat.

Urheilu on myös kulttuuria, politiikkaa ja taloutta

Seurailin radiosta ja televisiosta Suomen koripallomaajoukkueen eli susilauman ratkaisuottelua MM-kisoissa Espanjassa. Vastassa oli Uusi-Seelanti, joka olisi välttämättä pitänyt voittaa.

   Ensin Suomi jäi pahasti jälkeen pisteiden keruussa. Mutta loppukiri puri. Voitto olisi tullut, jos susilauman vetäjä olisi viimeisillä sekunneilla saanut kaukoheittonsa koriin. Mutta, voi surkeus, heitto lipsahti pieneen. Suomi hävisi 65-67. Seurauksena on kotimatka. Ei ihme, että sudet ja heidän sadat faninsa purskahtivat itkuun.

Guggenheim Turkuun 5

Turun kaupunginjohtaja Randell on valmis keskustelemaan Guggenheimin sijoittamisesta Turkuun Hämähäkkitontille. Tuotahan olen ehdotellut jo 8.8.2013 alkaen tälläkin foorumilla. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/584333/Randell+ottaisi+Guggenheimmuseon...

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/146584-guggenheim-sopii-t...

Guggenheim nosto puurakentamiselle

Päätös Guggenheimin kilpailusta on loistava nosto suomalaiselle puurakentamiselle kun mukaan tulee maailman huippuarkkitehtejä. On täysin asiallista, että TEM tukee hanketta edistäessään puurakentamista kuten Tekeskin: http://www.tem.fi/index.phtml?s=4737

Guggenheim Turkuun 4

"Tukholman alueen uusimmasta taidehallista Artipelagista on hyvää vauhtia tulossa kansainvälinen vetonaula, vaikka se sijaitsee syrjässä. Artipelagia johtaa kokenut taidealan konkari Bo Nilsson... Artipelag sijaitsee 20 kilometrin päässä Tukholmasta, Värmdön kunnan taajaman Gustavsbergin lähellä... "Kävijöitä rakennuksessa oli noin 130 000" HS 

 

Guggenheim Turkuun 3

Kulttuuri kannattaa (kuva). Guggenheim sopii mainiosti Aurajoen rantaan kaupunginteatterin viereen!

Guggenheim Turkuun 2

Tässä eilen Turun taiteiden yössä ottamani kuva paikasta, johon Guggenheim sopisi mainiosti. Oikealla Turun kaupunginteatteri, edessä Aurajoki.

Julkaise syötteitä