Naamapalmusunnuntai (ar. de dictis cuiusdam stulti)

Salamoiva, leimuava miekka vartioi uuteen vuoteen vievää tietä

  • Leimuava miekka. (Tähtisadetikku ja jeesusteippiä)
    Leimuava miekka. (Tähtisadetikku ja jeesusteippiä)
  • Pisto pimeässä
    Pisto pimeässä

Uuden vuoden toistuviin rituaaleihin kuuluu tuli ja räjähdykset. Tuli vetoaakin ihmisten tunteisiin. Toki ilotulitteille on tullut myös relevantti versio, surutulitteet. Osa tahoista on suositellut niiden kohdistamista vastaanottokeskuksien suuntaan. Ja osa on myös tarttunut toimeen. Tämä on nähty jopa osaksi "huolestuneiden ihmisten" "kansalaistottelemattomuutta". Ne ovat lähes argumentaationjatkeita koska niiden kohdalla tulee lukeneeksi myös mainintoja siitä miten nämä kertovat "tyytymättömyydestä pakolaispolitiikkaan".

Tuli ei ole mikään argumentti. Joka polttaa kirjan tai talon, asettuu järjellisen argumentaation ulkopuolelle ja kiistää koko vastustettujen ajatusten, arvojen ja kysymysten olemassaolon oikeuden. Polttaminen on äärimmäinen sensuurin muoto. Ja on turhaa puhua tasapuolisesta keskustelukulttuurista. Sillä polttamalla ja tuhoamalla ihminen tekee selväksi, ettei halua edes osallistua mihinkään debattiin.

Tai onhan siinä tuliasiassa paljon käsiteltävää. Sen ainakin opin tulta pyöritellessä. Miekkaan tarttuva kuulemma sellaiseen hukkuu. Huolettomasti tuleen tarttuvaan saattaa tuli tarttua. Kannattaa miettiä mitä tekee ja pystyykö sen tekemään ja kykeneekö kantamaan sen seuraukset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Yritin upottaa tähän tuon miekankäsittelyharjoitusvideon. Mutta jostain syystä YouTubea ei voi upottaa klassisin keinoin (copy pasteamalla sen koodin youtubesta). Ei toimi tekstieditorissa eikä se pois laittaen. Moni laittaa videoita syötteeseen joten jotenkin sen voi tehdä. En keksinyt. Miten?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Täällä upottaminen on oletuksena estetty. Poikkeuksena on sallittu osoite, jonka muoto on youtube.com, ei youtu.be.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa