Naamapalmusunnuntai (ar. de dictis cuiusdam stulti)

Oh Crab!

  • Oh Crab!

Vierailin turistina Helsingissä. Luulin vierailevani jonkinlaisessa teologis-uskonnollisessa paikassa jonka nimi oli "Luomus", mutta päädyinkin tämän sijasta "Helsingin Luonnontieteelliseen Museoon". Näytillä ties minkälaisia eläimiä. Siinä olisi kristityllä olo vähän kuin Nooan Arkkiin menisi. Mutta ei ole kristillinen paikka sillä olivat kaikki kuolleita ne eläimet. (Museossa, ei arkissa.) Museo on koristellut muutkin paikat asianmukaisesti eläinkunnan tuotteilla.

Myös kahvila on koristettu. Tämä on järkevää ja somaa. Sisustaminen on oleellinen osa viihtyvyyttä. Voisi esimerkiksi kuvitella miten pittoreskia olisi jos kahvilassa voisi syödessään katsoa suloisia ja kauniita eläimiä, vaikka kunigaskalastajia. Kenties pörröisiä eläimiä. Mutta ei niitä joita juuri syö, koska olisi jotenkin ahdistavaa se. - Ja olisi pirun hankala selittää lapsille, että se mitä on heidän lautasella on sen otuksen sisus mikä tuossa on edessä topattuna kuorena. Ja että täytetyn eläimen kanssa ei voi leikkiä. (Ja ruoalla ei saa.) Liian vaikeaa! Ei siis niitä!

Mutta minkä ovat valinneet, kaikista maailman eläimistä? Kahvilassa täytetty jättiläistaskurapu (Macrocheira kaempferi). Kun menee syömään, ei ole näytillä edellämanitsemiani pörröisiä saukkoja tai muita suloisia eläimiä. Kaikista eläimistä on valittu tämä japanilainen hämähäkkirapu (japanese spider crab). Että hyvää ruokahalua, tuijota samalla tätä helvetillistä epäsikiötä joka voisi ulkonäkönsä puolesta olla peräisin manalan valtakunnasta tai ulkoavaruudesta.

Siinä voi, aivan ymmärrettävästä, hartaampi kristitty ihmetellä että miten on Herran hyvistä luomuksista löydettykin tuollainen elämälle vieras kammotus. Varmasti syyllinen on paikan evoluutio-ateistinen salajuonihenki. Tai ainakin Esa Turkulainen! (Terveisiä vaan Esalle!)

Siinä nököttää ja kahvilassa syövät jopa lapset! Johan tähän syntiin 3. Moos 11:10-12 sanoo jotain! Ja järki! Sillä sellainen luonnonoikku on tuo hämähäkkirapu että jos olisin englanninkielinen, menisi siinä p:t ja b:t sekaisin hämmästuksestä heti kahvilaan astuessani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

T Piepponen

No on kummallisen näkönen ruokahalun nostattaja.

Merenpohjan punainen hongankolistaja oikein.

Näyttää aivoilta joihin on hitsattu ylipitkät raajat.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Niin. Sinne menee viattomasti tiskille. Että maistuisiko kakku ja hentunen. Sitten katsoo sivusilmällä ja näkee että voi voihan herranen aika.

Ja mikään kuva ei tee oikeutta. Tuo rapu on sikaiso. Raajat ovat sellaiset ottimet, että noin suuri olento taatusti nielee pieniä koiria ja vauvoja. (Sanovat siihen biologit mitä tahansa!)

T Piepponen

Ainut ongelma on, että merenpohjassa ei ole kumpiakaan.

Wikidepia kertoo omituisesta elikosta omituisesti:

"Sen kulku on hidasliikkeisen arvokasta.Kaikkiruokaisena se syö muun muassa raatoja ja merenpohjan nilviäisiä."

"It is reported to have a gentle disposition, despite its ferocious appearance. " ??????? Leppoisa mielenlaatu??? Kuka näitä oikein keksii? Miten mitataan jättiravun mielenlaatua?

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #3

Kyllähän sitä kuulee italialaisilta pukumiehiltä että milloin kukakin nukkuu kalojen kanssa. Ja jos tulee joskus ongelmia naisten - tahi miesten kanssa, jos on sellaisiin päin - niin saa usein kuulla että meressä on kaloja. Joskus saa jopa kuulla että meressä on naisia (ehkä myös miehiä jos on sellaisiin päin). Epäilen kyllä jälkimmäisen relevanttiutta, mutta kenties jotkut muut hoitavat eroasiansa minua aggressiivisemmin. Että äläs lähde minnekään, meressä on paljon niitä minun aiempia eksiä tstststststststs.

Kyllähän sitä usein puhutaan kaikenlaista. Mutta ehkä ne vain vaanivat ja odottavat. Tuon näköiseltä on helppo uskoa että on kuin ne toiset isot ravut, joskin näiden jonkinlaisena pitkäraajaisena slenderman -versiona.

Hämähäkkiravuksi kutsuminen on kaiken kaikkiaan tyystin riittämätön nimi kuvaamaan olentoa joka näyttää siltä että sen kädet on tehty aseista ja joka on sen jälkeen purkitettu aggressiiviseen haarniskaan. Jos ulkonäkö sanoo mitään niin meidän pitäisi yrittää hävittää nämä hirmupedot sukupuuttoon, jos haluamme että ihmiskunnalla ja jälkeläisillämme on mitään mahdollisuutta. Luultavasti nämä ovat susien jälkeen ensimmäiseksi merkittävin uhka Meidän Suomalaisten Turvallisuudelle.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset