Naamapalmusunnuntai (ar. de dictis cuiusdam stulti)

Tervetuloa Mämmilään!

Suomalaisesta kouluruuasta on mielenosoitettu. Syyrialaisille pakolaisille ei ilmeisesti kelpaa ruoka sen enempää kuin legendaarisiin älypuhelimiinsa "angry birds".

Kouluruokaa - jota on perinteisesti, lähihistoriallisina aikoina, syötetty sioille ja muille poliiseille - he antaisivat vain koirilleen. Mihin kyllä yhtyy moni koululaisvitsi. Ja olen itsekin ns. liimaperunoilla leikkinyt. Valitus tuntuu tämän vuoksi kohtuuttomalta. Jos samaa ruokaa syötetään kotimaassamme lapsille ja mummoille niin miksi se ei kelpaa syyrialaisile?

Mutta onko tämä ihme? Meillä on täällä kebabravintoloita. Maahantuonti-idea ulkomailta on tarvittu. Meidän kännissä syötäväksi leimautunut sapuskakin on pitänyt toteuttaa ulkomaisin innovaatioin. Olemme ilmeisesti kauheampia kokkeja kuin legendojen englantilaiset. Emme vain osaa ruokaa. A.W. Yrjänä onkin huomauttanut, että "Maa tuntuu olevan syrjällään väkeä, joita pelottaa että kansat, jotka ovat keksineet mm. maanviljelyn, keinokastelun, pyörän, kirjoituksen, kirjanpidon, matematiikan, sairaalalaitoksen, epiikan ja kaupungin olisivat uhkaksi meille, jotka olemme keksineet mämmin." 

Kebab kelpaa jopa maahanmuuttokriititsimmälle nuivimmalle perussuomalaiselle. Sellaiselle joka on niin legendojen perussuomalainen että hänen on itse asiassa jo pakko mennä poliittisesti "Muutos" -puolueen syliin. ikä asiaa voi selittää eksotiikallakaan. Mene Syyriaan aamu kolmen aikaan humalassa jonottamaan. Katso onko se jonotettava asia mämmikioski? Onko? Mielestäni mielenosoitus on tässä kontekstissa ymmärrettävää. 

Toki siinä on sellainenkin kannustava piirre että se vihjaa että kenties pakolaiset myös integroituvat hyvin maahamme. Maahamme jonka kansanluonteeseen kuuluu valittaminen. Kyllä se siitä. Nuori vihainen mies, jolle nykytila ei kelpaa ja jolla on nettiyhteys älypuhelimen kanssa. Sellainen on tiettävästi erinomaisen integroitunut jo valmiiksi. Kun vaan ymmärtävät valittaa maamme mummojen huonoa hoitoa ja karuja kohtaloita, niin ruokaympyrä sulkeutuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mämmi voisi olla kova sana jos tulijat olisivat Iranista eikä Irakista, mutta eihän se mämmikään ole naapurimaihin suosikkiruuaksi levinnyt.

Sämänu on persialainen (nyk. Iran) ruoka, joka muistuttaa suomalaista mämmiä.

http://www.wikiwand.com/fi/S%C3%A4m%C3%A4nu

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Suomen mämmi sentään näyttää terveeltä, sämänu näyttää sellaiselta että menee maha löysälle.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #4

Olen syönyt kaikenlaista, mm. kastematoja rahasta, mutta rehellisesti sanoen en ole syönyt tuota perin juurin epäilyttävän näköistä ruokaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tuli mieleen isoäitini kertoma juttu. Siihen aikaan tullitarkastukset naapurimaiden välillä olivat tiukat. Joku sukulainen oli lähettänyt pääsiäiseksi Ruotsissa olevalle laulajattarelle mämmipaketin nimellä Klara Varma Koskitar. Sitä sitten tullissa ihmettelivät.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Oliko Mämmiä satavarmasti kuitenkaan? Tarkisteltiinko kuten poliisit niissä elokuvissa kun jossain on huumeita. Sitten kun olivat maistelleet ja haistelleet niin totesivat että "kyllä se on koirankakkaa, hyvä kun ei astuttu päälle"? (Mitenköhän elokuvien poliisit muuten harjoittelevat tuota taitoaan. Että mausta tunnistaa että "cocaine". Sille kurssille on varmasti tunkua!)

Anton Laurio

- Joo Pyhäjoelle juuri tuotu 10 000 venäläistä ydinrakennus pakolaista. tästä se alkaa lohkeamaan koko Suomen miehitys ydinvoimin!
---
Atomin Paluu

* Tässä kiinnostavaa dataa Suomen suurelokuvasta. Jossa Arto Lauri kunnostautuu ydinfyysikkona päänäyttelijänä. On ensiarvoisen TÄRKEÄÄ, että kansalaiset saavat tästä kansainvälisesti levitykseen tulevasta suurteoksesta, mahdollisimman suoraa ja sensuroimatonta informaatiota OHI korruptoitujen, ahnaitten POLIISISENSORIEN.

Eurajoki Varaa liput
Päivä: perjantai, 6. marraskuu 17:00 , 20:00.
Paikka: Eurajoen Yhteiskoulun juhlasali

Elokuvan ensi-ilta Eurajoella. Esitykset klo 17.00 & 20.00 Esitysten välissä keskustelutilaisuus jossa paikalla elokuvan ohjaajat Mika Taanila & Jussi Eerola

Kinotar Oy:n tuottama ja Mika Taanilan ja Jussi Eerolan ohjaama dokumenttielokuva Atomin paluu saa maailmanensi-iltansa arvostetulla Toronto International Film Festivalilla. Olkiluoto 3 -ydinvoimalayksikön rakentamisesta Eurajoelle kertova elokuva esitetään festivaalin TIFF Docs -esityssarjassa.

Toronton elokuvajuhlat on yksi elokuva-alan tärkeimpiä festivaaleja Berliinin, Venetsian ja Cannesin festivaalien rinnalla, ja yleisömäärältään Pohjois-Amerikan suurin. Festivaali järjestetään tänä vuonna 10.–20. syyskuuta.

Suomessa Atomin paluu nähdään elokuvateatterien kankailla 6. marraskuuta lähtien.

OL3-projektin piti olla ydinvoimateollisuuden uuden tulemisen käyntikortti maailmanlaajuisesti. Projekti on kokenut monia vastoinkäymisiä ja on tällä hetkellä yli yhdeksän vuotta aikataulustaan jäljessä. Atomin paluu kuvaa elämää 6000 asukkaan ydinvoimapaikkakunnalla.

Mika Taanilan lyhytelokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita on nähty lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla ja kuvataidenäyttelyissä. Vuoden 2015 Ars Fennica -palkinto myönnettiin Mika Taanilalle. Jussi Eerola on työskennellyt kuvaajana monissa kansainvälisesti palkituissa lyhytelokuvissa, mm. kaikissa Taanilan elokuvissa. Atomin paluu on sekä Taanilan että Eerolan ensimmäinen pitkä elokuva.

Atomin paluu on valmistunut suomalais-saksalaisena yhteistuotantona. Suomessa elokuvan teattereihin tuo B-Plan Distribution.
---
_________________________________

Arto Lauri 142. MOX

https://www.youtube.com/watch?v=EqNqu93YBsA
--------------------------------------------

Arto Lauri 141.Grass Empire

https://www.youtube.com/watch?v=J1NLqm8C_GI
--------------------------------------------------

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Mämmi koostuu atomeista, mutta en ymmärrä miten Arto Lauri liittyy tässä, millään relevantilla tavalla, mihinkään mitenkään. Tosin se ongelma hänellä saattaa olla noin muutenkin, en tiedä. (Hänen relevanssinsa missään.) Ja minun. (Ymmärtämiseni mihinkään.) Vähän sellainen vaikutelma tuosta sinänsä viehättävästä eksentrikosta on tullut. (Ja sen lisäksi on tietysti se Arto Lauri.)

Tämän blogin suosituimmat