*

Naamapalmusunnuntai (ar. de dictis cuiusdam stulti)

Se on siinä

  • Se on siinä

Jos harrastaa "urban exploraamista" tai muuta joutomaalorvailua, huomaa melko pian että käytännössä kaikista paikoista löytää graffiteja. Kun sitä menee autiotaloon, siellä on todennäköisesti tagi sisällä. Samoin monet suuret siirtolohkareet ovat saaneet pintaansa tageja.

Eikä ole tavatonta sekään, että vapaakiipeilee kymmenien metrien korkuisilla kallioilla joissa ei ole jalansijaa eikä mitään minne päänsä kallistaisi, niin eikö sielläkin ole joku tiedonanto mallia "Matti on homo". Jopa jos kiipeilee viattomasti tikapuita katoille voi nähdä kolmen ja puolen kerroksen kohdalla keskellä seinää jotain joka lähemmässä tarkastelussa paljastuu lausunnoksi "Liisa on tyhmä".

Ei sitä voi näiden tuotosten ääressä kuin ihmetellä. Kuka ne on kirjoittanut? Mille yleisölle se on suunnattu? Miten ne on ylipäätään saatu kirjoitettua? Ja muita kysymyksiä.

Tästä oppineena en ihmettelisi jos George Mallory olisi, kaikesta epäilystä huolimatta, sittenkin päätynyt Mount Everestin huipulle ennen kuolemaansa. (Hänen vuoren valloituksensa on jäänyt varmistamatta, koska ei riitä että pääsee vuoren huipulle, on lisäksi päästävä sieltä poiskin. Saavutus täytyy varmistaa tiedolla, ei riitä että valloitus on tehty.) Mallory on tunnettu siitä että hän kiipesi vuorelle koska se oli siinä. (Jos vuorta ei olisi olemassa, sille kiipeily olisikin kyllä varsin kummaisaa.) Jos Mallory olisi nähnyt lipuntökkäyspaikassa jonkun sherpaviikarin raapustaman kikkelinkuvan niin kyllä tämänlaisen kokemuksen edessä saattaisikin syöksyä kuolemaansa. Joku teini-ikäinen sherpavandaali sitten paikalliessa kylässä kertoisi hänen motiivejaan kyseleville kuuluisia sanoja. Kun häneltä kysyttäisiin että miksi hän niin teki, vastaisi hän; "koska kiellettiin".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juhani Nurminen

Olen minäkin kerran kiivennyt loputtomiin. Sitä sanottiin silloin avaruudeksi. Perille kun pääsin niin en spreijannut, vaan huusin: täällä; siitä syntyi sattuma!

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset