Naamapalmusunnuntai (ar. de dictis cuiusdam stulti)

Miksi Suviseurat ei marssi köyhien puolesta?

Suviseuroihin odotetaan jopa 85000 kävijää. Jo ennen tilaisuutta puhuttiin "odotuksista". En ole nähnyt tapahtumasta vielä ilmakuvaa, ja tämä on tärkeää. Olen pitkään seurannut lukuja mutta ei minu tarvitse antaa estimaatteja tai taulukoita ja laskelmia asiasta. Koska se ei ole tärkeää.

Missä ovat myötätuntomarssit työttömien ja köyhien puolelle? En minä niitä tietenkään jaksa organisoida. Kun muut ovat organisoineet muita kulkueita niin sanoohan sen jo järkikin että on taas heidän vuoronsa järjestää mikä tahansa kulkue mikä mieleeni tuleekin heille tehtäväksi. Siksi Suviseurojen järjestäjien täytyy hoitaa kulkue asialle. Eikä joku muu hetki tapahtuva kulkue vaan Suviseurojen tilalle. Sillä yksi kulkue on toiselta pois.

Historiallisesti olemme eläneet kauhun aikoja. Isovanhempani elivät Hitlerin elossaoloaikana ja vanhempieni aikana Paavo Väyrynen oli eduskunnassa. Suviseurat kuuluvat niihin maihin, joissa taistellaan kristittyjen vainoja vastaan ei meille Suomeen. Tärkeintä on, että me jokainen eri uskonvakaumuksinemme voimme elää täysipainoista elämää ilman, että niitä vähän väliä nostetaan tikun nokkaan jollain tälläisellä tarpeettomalla mainostamisella. 

Kun sitä kerran saa olla kristitty ja pääsee naimisiinkin, niin miksi sitä tarvitsisi jotenkin erikseen mainostaa ja korostaa? 

Tämä on rationaalinen argumentti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miksi Suviseurat ei marssi köyhien puolesta?"

- En osaa vastata, mutta kysymys on kiinnostava. Kun Jari Tervo heitti tv-show'ssa raamatun pöydältä, olivat arvostelijat heti kimpussa: "Mikset heittänyt koraania?"

Miksi tässä maailmassa yleensäkin tehdään juuri NIITÄ asioita, eikä NOITA juttuja? Antti Rinne marssii karnevaaliporukan mukana aivan kuin mikään maan muista ongelmista ei suorastaan huutaisi pääministeriä ratkaisijaksi. Media julkaisee uutisia urheilijoista, vaikka tuntemattomat kansalaiset tekevät sankaritekoja omaishoitajina ja arkityössään.

Se että Suviseurat ei tähän mennessä ole ollut köyhyydentorjuntakulkue, ei vapauta sitä vastuusta, eikä saa olla este uudistumiselle. Suviseuraväki! Vuonna 2020 järjestytte marssiosastoksi, ja kierrätte lentokentän kaksi kertaa hankkiaksenne julkisuutta köyhyydenvastaiselle työlle. Toimikaa!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Eipä uskonnollisten massatapahtuma minua häiritse. Sehän on juurikin hyvä, ettei ketään pakoteta osallistumaan. Viitaten vaikka uskonnolliset osiot koulujen tilaisuuksissa.

Olen kuitenkin kuullut että tietyissä piireissä maallinen vauraus koetaan jumalan siunauksena. Vaikka tämä Mr. J. taisi todeta jotain että menkää ja jakakaa omaisuutenne köyhille.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa